Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11547/7278
Başlık: SÜT FABRĠKALARINDA GÜRÜLTÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ AÇISINDAN ĠNCELENMESĠ
Yazarlar: ÇAKAN, Emine
Anahtar kelimeler: süt ürünleri üretimi
tarım, iş sağlığı ve güvenliği
fiziksel riskler
gürültü
gürültü maruziyet değeri
Yayın Tarihi: 2020
Özet: Süt ve süt ürünleri Türkiye’de üretilen gıda ürünlerinin baĢında gelmektedir. Ġçme sütü baĢta olmak üzere süt ürünlerine talebin artması tüketime arz edilen süt üretimini arttırmıĢtır. Ülkemizde küçük iĢletmelerde iĢlenen süt teknolojik geliĢmelerle birlikte daha büyük iĢletmelerde iĢlenmeye devam etmiĢtir. ĠĢ sağlığı ve güvenliği açısından çalıĢanlar çeĢitli risklerle karĢılaĢmaktadır. Süt fabrikalarındaki fiziksel, kimyasal ve biyolojik etmenler çalıĢan sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu çalıĢmada fiziksel risklerden biri olan gürültü üzerine araĢtırma yapılmıĢtır. Süt fabrikasında üretimde kullanılan makineler ve araçlar gürültüyü oluĢturan kaynakların baĢında gelmektedir. Bir süt iĢletmesinde imalat, paketleme ve sevkiyat bölgelerindeki belirlenen noktalarda gürültü ölçümü yapılmıĢtır. Ölçüm sonuçlarına göre bazı bölgelerde gürültü maruziyet değerlerinin, ÇSGB’nın belirlediği değerlerden yüksek çıktığı tespit edilmiĢtir. Gürültü kaynağının nedeni ve alınacak önlemlere yönelik araĢtırmalar yapılmıĢtı
URI: http://hdl.handle.net/11547/7278
Koleksiyonlarda Görünür:Tezler -- Thesis

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
10361441.pdf677.22 kBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.