DSpace Repository

BAZI DOĞAL KATKI MADDELERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ MISIR VE PİRİNÇ BAZLI GLUTENSİZ EKMEĞİN KALİTE VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

Show simple item record

dc.contributor.author GÜNER, Tuğba
dc.date.accessioned 2021-05-24T07:38:32Z
dc.date.available 2021-05-24T07:38:32Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11547/8555
dc.description.abstract Bu çalışmada doğal olarak elde edilmiş hidrokolloid ve diyet lifleri katkılı glutensiz ekmek üretimi gerçekleştirilmiştir. Üretilen ekmekler mısır ve pirinç bazlı olarak formüle edilmiştir. Çalışma sırasında üretilen ekmeklerin, spesifik hacim, hacim, % nem, ağırlık gibi fiziksel özellikleri, tekstürel ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Ayrıca, tekstürel analizler sonucunda elde edilen veriler istatiksel olarak değerlendirilmiştir. Bu çalışmada üç ayrı ekmek formülü oluşturulmuştur. Üretilen her bir ekmek çeşidine farklı oranlarda ingredient içeren ayrı iki reçete daha ilave edilmiştir. Bu çalışma ile doğal ekmeğe en fazla benzeyen ekmek çeşidi Mısır unu+ Pirinç unu 3 ekmeği olmuştur. Bu çalışmada glutensiz ekmek üreterek, gluten tüketimine bağlı sağlık sorunları yaşayan tüketicilere alternatif bir ürün geliştirilmiştir. tr_TR
dc.subject Glutensiz ekmek tr_TR
dc.subject tekstürel özellikler tr_TR
dc.subject chia, duyusal özellikler tr_TR
dc.title BAZI DOĞAL KATKI MADDELERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ MISIR VE PİRİNÇ BAZLI GLUTENSİZ EKMEĞİN KALİTE VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ tr_TR
dc.type Thesis tr_TR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account