Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11547/2528
Başlık: PİŞMİŞ DÖNERDE MODİFİYE ATMOSFER KOŞULLARINDA RAF ÖMRÜNÜN İNCELENMESİ
Yazarlar: Tural, Ezgi
Anahtar kelimeler: Raf ömrü
Paketlenmiş tavuk döner
Sıcaklık
Mikrobiyolojik
Kimyasal
Depolama
Shelf life
Packaged chicken doner
Temperature
Microbiological
Chemical
Storage
Yayın Tarihi: 2018
Yayıncı: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Özet: Bu çalıĢmanın amacı, normal, vakumlu ve modifiye atmosferik (MAP) Ģartlar altında, 0, 10 ve 20°C depolama sıcaklıklarında mikrobiyolojik, kimyasal bozulma ile ilgili paketlenmiĢ tavuk dönerlerinin raf ömrünü incelemektir. PP (Polipropilen) ambalajlarında 0-20°C 'de saklanan toplam 72 piĢmiĢ döner numunesi (Her biri 100 g) Gursoy Gıda Ltd. ġti. Ġstanbul ilinde, Türk gıda yönetmeliğine göre iki gün aralıklarla Salmonella spp, Listeria monocytogenes, toplam uçucu nitrojen (TVN) ve PH analizlerine göre sonuçlar değerlendirildi. Saptama değerleri, normal, vakum ve modifiye atmosferik (MAP) koĢullar altında sırasıyla 0, 10 ve 20°C saklama sıcaklığında toplam 25 gün de elde edildi. PiĢmiĢ piliç döner ürünü için modifiye atmosfer koĢullarında paketlenerek muhafaza edilen ürün de 0, 10 ve 20°C‟ ler de sırası ile 20, 10, 2 günlük raf ömrü süreci belirlendi. Vakumlama yöntemi ile paketlenerek muhafaza edilen ürün de 0, 10 ve 20°C‟ ler de sırası ile 14, 7, 3 gün, normal koĢullarda paketlenerek depolanan ürünler de 0, 10 ve 20°C‟ ler de sırası ile 7, 3, 1 gün raf ömrü süreçlerinin uygun olacağı düĢünülmektedir.
URI: http://hdl.handle.net/11547/2528
Koleksiyonlarda Görünür:Tezler -Thesis

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
10205509.pdf1.66 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.