Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11547/1471
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Tural, Ezgi | - |
dc.date.accessioned | 2019-04-19T12:47:17Z | - |
dc.date.available | 2019-04-19T12:47:17Z | - |
dc.date.issued | 2018-06 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11547/1471 | - |
dc.description.abstract | Bu çalıĢmanın amacı, normal, vakumlu ve modifiye atmosferik (MAP) Ģartlar altında, 0, 10 ve 20°C depolama sıcaklıklarında mikrobiyolojik, kimyasal bozulma ile ilgili paketlenmiĢ tavuk dönerlerinin raf ömrünü incelemektir. PP (Polipropilen) ambalajlarında 0-20°C 'de saklanan toplam 72 piĢmiĢ döner numunesi (Her biri 100 g) Gursoy Gıda Ltd. ġti. Ġstanbul ilinde, Türk gıda yönetmeliğine göre iki gün aralıklarla Salmonella spp, Listeria monocytogenes, toplam uçucu nitrojen (TVN) ve PH analizlerine göre sonuçlar değerlendirildi. Saptama değerleri, normal, vakum ve modifiye atmosferik (MAP) koĢullar altında sırasıyla 0, 10 ve 20°C saklama sıcaklığında toplam 25 gün de elde edildi. PiĢmiĢ piliç döner ürünü için modifiye atmosfer koĢullarında paketlenerek muhafaza edilen ürün de 0, 10 ve 20°C‟ ler de sırası ile 20, 10, 2 günlük raf ömrü süreci belirlendi. Vakumlama yöntemi ile paketlenerek muhafaza edilen ürün de 0, 10 ve 20°C‟ ler de sırası ile 14, 7, 3 gün, normal koŞullarda paketlenerek depolanan ürünler de 0, 10 ve 20°C‟ ler de sırası ile 7, 3, 1 gün raf ömrü süreçlerinin uygun olacağı düŞünülmektedir. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | tr_TR |
dc.subject | Raf ömrü | tr_TR |
dc.subject | Paketlenmiş tavuk döner | tr_TR |
dc.subject | Sıcaklık | tr_TR |
dc.subject | Mikrobiyolojik | tr_TR |
dc.subject | Kimyasal | tr_TR |
dc.subject | Depolama | tr_TR |
dc.subject | Shelf life | tr_TR |
dc.subject | Packaged chicken doner | tr_TR |
dc.subject | Temperature | tr_TR |
dc.subject | Microbiological | tr_TR |
dc.subject | Chemical | tr_TR |
dc.subject | Storage | tr_TR |
dc.title | PİŞMİŞ DÖNERDE MODİFİYE ATMOSFER KOŞULLARINDA RAF ÖMRÜNÜN İNCELENMESİ | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
dc.description.abstractol | The aim of this study was to investigate shelf life of packaged chicken doner related with microbiological, chemical deterioration at 0, 10 and 20°C storage temperature also under normal, vacuum and modified atmospheric (MAP) conditions. A total 72 cooked and 16 samples (total 100g) stored at 0-20°C in PP (Polypropylene) packages were collected from Gursoy Gıda Ltd ġt. in the city of Istanbul.The results were evaluated according to Salmonella spp, Listeria monocytogenes, total volatile nitrogen (TVN) and PH for each sample in two days intervals according to Turkish food regulation. The deterition values were reached within for 25 days at 0, 10 and 20°C storage temperature under normal, vacuum and modified atmospheric (MAP) conditions respectively. | tr_TR |
Appears in Collections: | Tezler -Thesis |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
PĠġMĠġ DÖNERDE MODĠFĠYE ATMOSFER KOġULLARINDA.pdf | Yüksek Lisans Tez Dosyası | 2.07 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.